x | ||
2cosx + 3 = 4cos( | ) | |
2 |
x | ||
2cosx + 3 = 4cos( | ) | |
2 |
x | 1 + cosx | |||
ze wzoru cos( | ) = √ | |||
2 | 2 |
1 + cosx | ||
2cosx+ 3 = 4√ | Pierwiastek na całym ułamku | |
2 |
1 + cosx | ||
4cos2x + 12cosx + 9 = 16 | ||
2 |
1 | ||
cosx = − | ||
2 |
2π | 4π | |||
x = | + 2kπ ∨ x = | + 2kπ | ||
3 | 3 |
2π | 10π | |||
x = | + 4kπ ∨ x = | + 4kπ | ||
3 | 3 |
x | 1 | |||
cos | = − | |||
2 | 2 |
x | π | x | π | π | 5π | |||||||
= | +2kπ v | = − | +2kπ= (2π− | )+2kπ= | +2kπ /* 2 | |||||||
2 | 3 | 2 | 3 | 3 | 3 |
2π | 10π | |||
x= | +4kπ v x= | +4kπ , k∊Z | ||
3 | 3 |
x | ||
Dlaczego cos | , a nie cosx? | |
2 |
x | ||
1+cosx=2cos2( | ) | |
2 |
x | ||
(2cos | −1)2=0 | |
2 |
x | 1 | |||
cos | =− | |||
2 | 2 |
x | 1 | |||
s.o.s. tylko machąłeś się przy znakach, cos( | )= | |||
2 | 2 |
x | ||
Dalej nie wiem dlaczego cos | a nie cosx | |
2 |
x | 1+cosx | |||
cos | =±√ | |||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |