Liczba
Justyna: Proszę o pomoc w obliczeniu liczby:
b=((0,5)−4*5−0,5−55*5−1,5)4
20 sty 15:35
Zerówka : I proszę o pomoc w obliczeniu 2+2=? Bo nie wiem jak się to tego zabrać
20 sty 15:48
Jolanta: a−1=12
a−4=(a−1)4=(1a)4
a1/2=2√a
a−1/2=(a−1)1/2=2√12
Dasz radę ?
20 sty 18:04
Jolanta: | | 1 | |
Ech zle kliknęlam a−1= |
| |
| | a | |
a
−1/2=
2√1a
20 sty 18:21
Justyna: Dziekuje za pomoc . Potrzebuje to policzyc jako 5 do ptegi
21 sty 11:55
s.o,s.:
(0,5)−4=24= 16 55*5−1,5= 11*51*5−1,5=11*5−0,5
i mamy:
(16*5−0,5−11*5−0,5)4= (5*5−0,5)4= (50,5)4=52
21 sty 12:22
Justyna: serdeczne dzieki
21 sty 12:54