matematykaszkolna.pl
książka prawdopodobieństwo Karola: Witam. Czy może ktoś polecić książkę prosto napisaną na temat prawdopodobieństwa teorii z dowodami na poziomie studiów? Chciałabym żeby nie była po angielsku emotka
20 sty 10:56
Fałszywy 6-latek: zależy co rozumiesz przez prosto https://tezeusz.pl/wyklady-z-teorii-prawdopodobienstwa-miroslaw-krzysko
20 sty 11:34
Karola: Chciałabym żeby to była książka najprostsza z możliwych emotka
20 sty 11:42
Min. Edukacji: Wpisz w wyszukiwarkę swojej biblioteki uniwersyteckiej.
20 sty 13:05
Karola: wolałabym żeby ktoś mi coś polecił, bo nie wiem jaka pozycja byłaby na tyle prosta żebym bez problemu ją zrozumiała emotka
20 sty 13:09
Karola: a niekoniecznie chcę książkę z biblioteki uczelnianej poza tym u nas nie da się zaglądać do książki tylko są na zamówienie emotka
20 sty 13:57
chichi: również polecam podręcznik prof. Krzyśki emotka
20 sty 14:01
20 sty 16:45
wredulus_pospolitus: A jaki to jest kierunek?
20 sty 21:37
chichi: też fajny podręcznik proponuje @ABC lepszą jego wersją jest ten biały: https://lubimyczytac.pl/ksiazka/101373/wstep-do-teorii-prawdopodobienstwa
20 sty 21:39
chichi: podręcznik prof. Krzyśki jest dla bardziej zaawansowanych emotka
20 sty 21:39
Maciess: No tak jak piszą wyzej. Sztencel jest ogolnie spoko. Mozesz jeszcze zerknąć na William Feller − Wstęp do rachunku prawdopodobienstwa. Bez probelmu znajdziesz pdfy zeby sobie poglądowo porównac co ci bardziej odpowiada. Genereralnie podreczniki do statystyki (np Hogga ) lub pokrewnych jak ML zawiererają wstęp z niezbędną wiedzą z prawdopodobieństwa.
21 sty 02:54
daras: Rachunek prawdopodobieństwa dla (prawie) każdego / Jacek Jakubowski, Rafał Sztencel lub/i Wstęp do teorii prawdopodobieństwa, tychże
21 sty 10:18
Karola: Dziękuję za polecenia emotka a do algebry teorii też prostą książkę jaką polecacie?
23 sty 16:56
Karola: tylko do drugiej części gdzie wprowadzane są grupy itd. wymagania te same co do poprzedniej książki
23 sty 17:05
anonim123: Jeżeli nie ma polskojęzycznych prostych książek z algebry to mogą być anglojęzyczne Dostępne na internecie tylko jak najprostsze i żeby nie była to algebra liniowa tylko Jeszcze materiał np. na temat grup 😏
24 sty 13:22