matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
gnrt
POMOOOCY !!!!:
jeżeli 0,6 liczby x jest równe 0,06 to liczba x jest równa
7 mar 16:43
Noah:
x=0,6 * 0,06
7 mar 16:46
POOOMOCY !!! :
ale odp są tylko takie a) 100 b) 10 c) 1/10 d) 1/100
7 mar 16:51
Tomek.Noah:
0,6x=0,06
0,06
x=
0,6
6
100
6
10
1
x=
=
*
=
6
10
100
6
10
7 mar 17:06