matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
znajdź wzór na Sn=a2+a3+...+an w postaci zmiennej n
resse:
znajdź wzór na Sn=a2+a3+...+an w postaci zmiennej n
2
a
k
=
k
2
−1
dla k=2,3,4,... s
n
= a
2
+a
3
+...+ a
n
15 sty 12:28
kerajs:
1
1
a
k
=
−
k−1
k+1
1
S
2
=1−
3
1
1
1
S
n
=1+
−
−
dla n>2
2
n
n+1
15 sty 19:14