Funkcja f(x)
Halina: O funkcji liniowej f(x)=mx+k wiadomo, że jest stała.
Wynika stąd, że:
a) funkcja f ma nieskończenie wiele miejsc zerowych
b) wykres funkcji jest symetryczny względem poczatku uk. współrzędnych
c)wykres funkcji jest symetryczny względem OY
d) współczynnik k jest liczba dodatnią
15 sty 10:34
ABC:
a) nie, kontrprzykład y=1
b)nie, kontrprzykład y=1
d) nie , kontrprzykład y=−1
natomiast c) przy założeniu że dziedzina jest maksymalna możliwa , czyli R , tak
w innych wypadkach tylko gdy dziedzina jest zbiorem symetrycznym względem zera
15 sty 11:04
rick:
1 mar 14:22
chichi:
"dziedzina jest maksymalna możliwa" taką dziedzinę nazywamy naturalną
1 mar 16:04