liczby
Halinexx: Dla dowolnej liczby naturalnej n reszta z dzielenia n2 przez 3 jest równa
A. 0 lub 1.
B. 1 lub 2.
C. 0 lub 2.
D. Reszcie z dzielenia n przez 3.
5.2. Dla dowolnej liczby naturalnej n reszta z dzielenia n2 przez 5 jest równa
E. 0 lub 1 lub 2.
F. 0 lub 1 lub 3.
G. 0 lub 1 lub 4.
H. Reszcie z dzielenia n przez 5.
12 sty 16:15
kerajs:
A, G
12 sty 19:11
kaszojadka: a rozpiszesz to kerajs?
12 sty 19:36
ABC:
tabliczki mnożenia modulo 3 i modulo 5
(3) 0*0=0 , 1*1=1, 2*2=1
(5) 0*0=0, 1*1=1, 2*2=4, 3*3=4, 4*4=1
12 sty 19:57
Justyna : Co znaczy modulo?
13 sty 08:19
Fałszywy 6-latek:
że jako wynik bierzesz resztę z dzielenia
7*5 (mod 11) =2 bo 35=3*11+2
13 sty 09:02