16√3 | 19 | |||
, a promien okregu opisnaego na scianie bocznej jest rowny 9 | . Oblicz | |||
3 | 30 |
16√3 | 8√3 | |||
R= | , r= | |||
3 | 3 |
24√3 | a√3 | |||
h= | = | |||
3 | 2 |
19 | 289 | |||
R1=9 | = | |||
30 | 30 |
16 | 289 | ||
=2* | |||
sinα | 30 |
240 | ||
sinα= | ||
289 |
57600 | ||
cos2α=1− | ||
83521 |
161 | ||
cosα= | ||
289 |
sinα | ||
tgα= | ||
cosα |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |