matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
układ równań
qwe:
Rozwiązać układ równań: x
2
y
2
(18−4x−3y)=0 x
3
y(12−2x−3y)=0
11 sty 16:24
M:
5 sty 08:20
jc:
x=0 lub y=0 lub (4x+3y=18 i 2x+3y=12) czyli x=0 lub y=0 lub (x=3 i y=2)
5 sty 09:09