7 mar 16:31
patt'y: nie idzie się doczytac
7 mar 16:33
Noah: przypomina mi to moje pismo kiedy juz mi sie nic nie chce ale jezeli chodzi o prace a wiec jest
wykonywana przez sile zewnetrzne poczytaj w podr od fizyki
7 mar 16:35
Noah: a wiiidze z rysunku moj kochany cos180o jaka wartosc przyjmuje?
7 mar 16:36
Noah: powiem ci cos180o=−1
7 mar 16:37
Noah: nawet masz tam napisane 2 linijka
7 mar 16:37
FIZYKA! POMOCY: widze, ale dlaczego cos 180 ? rozwiązyłem bardzo podobne zadanie. Przesunięcie w górę, tak wiec
wyszło 1000J i był kąt 90...
Więc mógłby ktoś wytłumaczyc?
7 mar 16:41
Noah: no bo sin90 = 1 a rozloz sobie sily od podstaw (poczatku)
7 mar 16:48
FIZYKA! POMOCY: Ale dlaczego w tym przypadku jest cosinus 180 ?
7 mar 16:49
Noah: sprobuje to narysowac
7 mar 16:56
Noah:

czerwone wektory to sa mozliwe kierunki np. rzutu pilka a czarna to sila ciezkosci
miedzy kazdymi silami jest jakis kont jak widzisz gdybys mial jedna prosta dodatkowo tworzyl by
kazdy kat jakis tam trojkat... a teraz wlasnosci trygonometryczne
gdybys mial ta dodatkowa prosta moglbys korzystac z tg ctg sin ale masz dwie i tylko nasuwa sie
| | Q | |
cos bo te dwie proste akurat sie w ta miare lacza zatem |
| =cosα |
| | Fα | |
| | Q | |
dla δ |
| =cosδ ale widzimy ze jest to kat polpelny dajemy w δ 180o |
| | Fδ | |
zrozumiales?
7 mar 17:01
Tomek.Noah: F=|Q| jak na twoim rysunku
7 mar 17:03
FIZYKA! POMOCY: noah, nie rozumiem
7 mar 17:09
Tomek.Noah: jest tylko jedna rzecz dzieki ktorej zrozumiesz: WIECEJ ZADAN

hehe
7 mar 17:10
FIZYKA! POMOCY: noah, mógłbyś podać nr gg? nie chcę dostać kolejnej bani i dlatego też chciałbym się bardziej
przygotować.
7 mar 17:11
Tomek.Noah: przykro nie daj nr gg konsekwecje z tego sa.... jak checsz dawaj jakies zadanie i roziwazemy to
jakos. tylko zaloz nowy temat
7 mar 17:13
FIZYKA! POMOCY: jakie konsekwencje?
7 mar 17:13
Tomek.Noah: przykre
7 mar 17:23
FIZYKA! POMOCY: Napisz na gg: 21206272
7 mar 17:25
FIZYKA! POMOCY: ref
7 mar 17:47
Stunter 15: nerf
20 wrz 16:41