prosze o pomoc
POMOŻE KTOŚ W ZAD MATURALNYCH : 1. Jeżeli średnia arytmetyczna pięciu liczb: k, 3, 10, 5,6 jest równa wartości modalnej, to
liczba k jest równa ?
2.Podaj przykład liczb m i k spełniaający warunek 14<m<k<13 ?
3. W ciągu arytmetycznym a3=5 i a6= 11. Oblicz różnicę i drugi wyraz ciągu.
4. Okrąg o promieniu 5 cm przecięto prostą odległa od środka okręgu o 3 cm. Oblicz dł cięciwy,
której końcami są pkt przeicęcia się prostej z okręgiem/?
5. Napisz równainie prostej przechodzącej pzrez pkt A=(2,1) i nachylonej do osi x pod katem 60
stopni
7 mar 16:29