matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
proste i okręgi
Mark:
Wiadomo, że prosta l : mx + y + 3m− √ 3 = 0 i okrąg P: x
2
+ y
2
=16 przecinają się w punktach A i B, AC⊥l, BD⊥l oraz C i D to punkty na osi x. Jeśli AB = 2√ 7 , to CD=?
8 sty 14:41
M:
6 sty 08:11