matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
jxhs
txjs:
jak rozwiązuje się tego typu nierówności? Ix−1I = 1−x
7 sty 16:43
chichi:
to jest równanie. jest wiele sposobów, tu można sprytnie, bo |a| = |−a|, zatem: |x − 1| = 1 − x ⇔ |1 − x| = 1 − x ⇔ 1 − x ≥ 0 ⇔ x ≤ 1 ⇔ x ∊ (−
∞
,1]
7 sty 16:47
baju-baju-baj:
graficznie
7 sty 18:28