matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Rozwiąż trójkąt abc jeśli a=4, c=2{2}, α=45stopni
.:
Rozwiąż trójkąt abc jeśli a=4, c=2{2}, α=45stopni
5 sty 20:33
.:
Proszę o napisanie krok po kroku jak to rozwiązać
5 sty 20:35
chichi:
pierw przepisz poprawnie polecenie, bo ja czytam tak: rozwiąż trójkąt 4*b*2
√
2
, gdzie α? i co ma oznaczać poprzedni zapis?
5 sty 21:41
Jolanta:
a
b
c
=
=
tw sinusów
sinα
sinβ
sinγ
4
2
√
2
=
sin45
0
sinγ
√
2
4sinγ=2
√
2
*
2
2
1
sinγ=
=
γ=30
0
4
2
β=180
0
−45
0
−30
0
=105
0
a
2
=b
2
+c
2
−2bccosα tw cosinusów
√
2
16=b
2
+8−2b*2
√
2
*
2
b
2
−4b−8=0 Δ=48
4+4
√
3
b>0 b=
=2+2
√
3
2
5 sty 22:21
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick