matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoze ktos?
justyna:
ile wynosi prawdopodobienstwo ze w rzucie 2 symetrycznymi kostkami do gry otrzymamy iloczyn oczek rowny 6?
7 mar 15:51
bibi:
moc Ω = 6
2
=36 A− zd. polegające na wyrzuceniu oczek, których iloczyn = 6 A={(1,6),(2,3),(3,2),(6,1)} moc A = 4 stąd
4
1
P(A)=
=
36
9
7 mar 16:02