matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Rozwiąż równanie: logx(2) ∙ log2x(2) = log16x(2)
43246:
Rozwiąż równanie: logx(2) ∙ log2x(2) = log16x(2)
29 gru 20:05
Aruseq:
Chodzi o log
x
2*log
2x
2=log
16x
2?
29 gru 20:20
43246:
Tak
29 gru 21:22
Mila:
1) dziedzina równania
1
1
x∊(0,
∞
)\{
,
,1}
16
2
log
2
(2)
log
2
(2)
log
2
(2)
*
=
log
2
(x)
log
2
(2x)
log
2
(16x)
1
1
1
*
=
log
2
(x)
log
2
(2x)
log
2
(16x)
dalej już prosto x=4 lub x=U}{4}
29 gru 21:44
Mila:
1
lub x=
4
29 gru 21:44
43246:
Dziękuję
29 gru 22:19
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick