matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to zrobic?
poMOcy !!!:
Ojętosc walca jest równa 72π a jego wysokośc ma dł 8. Oblicz obwód L podstawy walca
7 mar 15:39
Godzio:
Szukane: 2πr Dane: V = 72π, H = 8 V = πr
2
H r = ... 2πr = ...
7 mar 15:42