matematykaszkolna.pl
zbior na mature 2023 cheuveux: czesc chcialbym prosic o rade jaka ksiazke/zbior/repetytorium najlepiej nabyć w celu nauki rozwiązywania zadań na maturę rozszerzoną z matematyki na poziomie rozszerzonym? Słyszałem dobre opinie o pozycjach autorstwa Andrzeja Kiełbasy i widzę że na rok maturalny 2023 ma dwa tomy dla poziomu rozszerzonego. Czy to dobry wybór? Ogólnie wydaje mi się że mniej niż powtórek potrzebuje nauki różnych typów zadań które występują na maturze bo nie mam jeszcze obycia. Jeśli ktoś coś wie i może napisać byłbym bardzo wdzięczny emotka.
23 gru 20:25
Min. Edukacji: Ściągnij arkusze z ostatnich 10 lat i rozwiazuj to nabedziesz obycia
23 gru 21:39
Maciess: Tak, Kiełbasa to dobry wybór.
23 gru 22:53
kaszojadka: https://matematykaszkolna.pl/strona/4989.html tu jest dużo zadań ułożonych tematami
24 gru 09:42
Franek z fabryki szklanek: Nie wiem jak nowe Kiełbasy rozszerzone , w starych brakowało rozwiązań wielu trudnych zadań, duża część zadań była też inna niż to co naprawdę występuje na maturze rozszerzonej. Moim zdaniem to jest dobry zbiór dla nauczyciela lub dla ucznia−maniaka matematycznego, przeciętny uczeń może się łatwo nim zdołować że nie rozwiąże sporej części zadań. Dla normalnego ucznia który nie bierze korepetycji bym trochę inne pozycje polecał.
24 gru 10:01
getin: Vademecum Maturalne − Aksjomat Toruń (czarna okładka) − zadania typowo na nową podstawę programową (są tzw. wiązki zadań)
24 gru 15:06
Monika: ja bym książki nie kupowała, w necie jest mnóstwo zad. maturalnych. A jeśli już to na allegro za parę zł bym kupiła Kiełbasę, super i trudne zadania.
25 gru 11:35
getin: Na allegro za parę zł nie ma zbiorów z zadaniami pod nową podstawę programową. Doszło trochę nowego materiału którego nie było wcześniej, np. wzór Bayesa, schemat Bernoulliego, pojawiły się wiązki zadań
25 gru 14:58