matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
logarytmy
Fabian:
jeszcze jedno x=10
1/(1−log z
y=10
1/(1−log x
wykaz ze z=10
1/(1−log y
21 gru 23:29
Min. Edukacji:
https://matematykaszkolna.pl/forum/415592.html
22 gru 06:27
kerajs :
1) x=10
1/(1−log z)
/ log
1
log x=
log 10
1−log z
1
log x=
1−log z
2) y=10
1/(1−log x)
/ log
1
log y=
1−log x
1
1−log x=
log y
3) wynik z 1) wstawiam do 2)
1
1
1−
=
1−log z
log y
1
log y −1
=
1−log z
log y
log y
1−log z=
log y −1
1
1−log z=1+
log y −1
1
−log z=
log y −1
1
log z=
1−log y
10
log z
=10
1/(1−log y)
z=10
1/(1−log y)
22 gru 09:06