środkowe
anulka: wykaż, że nie istnieje taki trójkąt którego środkowe mają dł. 5, 10, 15 cm
7 mar 15:35
M:
26 kwi 20:52
M:
16 maj 16:17
Miś Uszaty: −
m
1=5
m
2=10
m
3=15
| | 4 | |
PΔ= |
| √p'(p'−m1(p'−m2)(p'−m3) |
| | 3 | |
| | 4 | |
PΔ= |
| √15*(15−5)(15−10)(15−15) |
| | 3 | |
P
Δ=0
Stąd wniosek ze taki trójkąt o srodkowych długości 5,10,15 nie istnieje
18 maj 00:58
ABC: mogłeś to szybciej załatwić , z odcinków 5,10,15 nie da się zbudować trójkąta , a ze środkowych
dowolnego trójkąta się da
18 maj 13:17
Miś Uszaty:
Dziekuje i pozdrawiam.

Niedługo trza iśc na wybory.
18 maj 13:53
ABC: ja już oddałem głos
18 maj 14:39