Funkcja kwadratowa
Halinexx: Dana jest funkcja kwadratowa f(x)=ax2+bx+c, gdzie a, b i csą liczbami rzeczywistymi takimi,
że a≠0 oraz c<0. Funkcja f nie ma miejsc zerowych.
Dokończ zdanie tak, aby było prawdziwe. Zapiszodpowiedź A albo B oraz jej uzasadnienie 1., 2.
albo 3.
Wykres funkcji fleży w całości
A. nad osią Ox,
B. pod osią Ox,
ponieważ
1. a<0ib2−4ac<0.
2. a>0ib2−4ac<0.
3. a<0 i b2−4ac=0.
18 gru 14:45
ABC: nie chce się znaleźć klucza do operona w sieci ?

B ponieważ 1
istotna własność która tu interweniuje to f(0)=c
18 gru 15:08