matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
WAŻNE !!! :
PODAJ LICZBĘ ODWROTNĄ DO LICZBY 2,1(3)
7 mar 15:34
Godzio:
32
2,1(3) =
15
15
odwrotna:
32
7 mar 15:44
ważne !!! :
a jak to zrobiłes?
7 mar 16:01
Godzio:
2,1(3) = x /*10 21,3333 = 10x / −x 21,3333 − 2,13333 = 9x 19,2 = 9x
192
1
*
= x
10
9
32
x =
15
7 mar 16:07
ważne !!! :
dziękuję
7 mar 16:09