wektory
xyz: Dane są wektory
a [1,2,3]
b [ 1,3,2]
c [2,12]
d [5,2,6]
Znaleźć liczby k,l,m należące do rzeczywistych takie, by wektory
ka
lb
mc
d
tworzyły łamaną zamkniętą.
16 gru 17:43
ABC:
tak prymitywne te zadania wrzucasz i nawet przepisać ci się porządnie nie chce patrząc na c ,
że lepiej dla naszej ojczyzny kochanej będzie jak cię w.......ą ze studiów
16 gru 17:48
xyz: tak jest podane c w polecenie
16 gru 17:59
ABC:
za przeproszeniem p...lisz głupoty , wszystkie wektory mają trzy współrzędne a nagle w
podpunkcie c ma tylko dwie współrzędne?
16 gru 18:03
xyz: no tak dali w poleceniu
16 gru 18:12
xyz: pewnie jest źle
ale ja źle nie przepisałem
16 gru 18:12
xyz: k=2, l=1, m=1
16 gru 18:20
ABC: to ma być odpowiedź ? jeśli wektory tworzą łamaną zamkniętą to ich suma jest wektorem zerowym
czyli wszystkie k,l,m dodatnie nie mogą być , pomijając już fakt że c jest nie wiadomo czym
16 gru 18:36
Min. Edukacji: Oj tam, oj tam przecinka zapomnial😄
16 gru 19:27