konkurs rejonowy
kaszojad: | | 3x | | 2 | | 3y | |
Jeżeli ułamek |
| = |
| gdzie x+y≠0. To wartość ułamka |
| =.... |
| | x+y | | 3 | | x+y | |
14 gru 20:23
ABC:
a jak dodasz te dwa ułamki to ile otrzymasz?
14 gru 20:45
14 gru 20:49
ABC:
14 gru 21:00
kaszojad: to jak bo już nie wiem:(
14 gru 21:01
kaszojad: 3(x+y) podzielić na (x+y) sorry mój błąd
14 gru 21:02
kaszojad: to otrzymam 3
ten drugi ułamek to 3−(2/3)=7/3

tyle będzie ten drugi!
14 gru 21:03
kaszojad: dobrze?
14 gru 21:03
kaszojad: Dziękuję bardzo ABC i przepraszam za ten głupi błąd
14 gru 21:13
Mila:
dodajemy stronami
odp.C
14 gru 21:15
kaszojad: Dziękuję

tak by właśnie wyszło gdybym dobrze dodała te ułamki
14 gru 21:16