matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
rejonowy kuratora konkurs 2022/2023
kaszojad:
3001
3001
Dana jest liczba a=3001+
−3001*
. Wskaż zdanie fałszywe.
3000
3000
A. liczba a jest większa od (−1) B. liczba a jest mniejsza od 1 C. liczba a jest całkowita D. liczba a jest ujemna
14 gru 20:04
Mila:
1
3001
3001*(1+
−
)=?
3000
3000
14 gru 20:08
kaszojad:
3001
14 gru 20:10
kaszojad:
D.
14 gru 20:11
kaszojad:
jeszcze jedno zadanie Po podwyżce o p% chleb kosztuje x zł. Przed podwyżką chleb kosztował: A.x−p%
100
B.
*x
p
x
C.
*100
100+p
p
D. x−
*x
100
14 gru 20:13
kaszojad:
@Mila
14 gru 20:19
Mila:
C) y− cena przed podwyżką
p
y+
y=x
100
p
y(1+
)=x
100
100+p
y*(
=x
100
100x
y=
100+p
14 gru 20:40
kaszojad:
dziękuję bardzo
14 gru 20:43