matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
wyznacz gestosc Y = e^X
joł:
Zmienna losowa X ma nastepujacy rozkład. f(x) = 12x(1−x)
2
dla 0<x<1; 0 dla pozostalych x. Wyznacz funkcje gestosci dla zmiennej losowej Y = e
X
. jak wyznaczyc gestosc
14 gru 17:12
M:
7 sty 08:55