proszę o sprawdzenie
anna: W pudełku są 5 losów wygrywających i 6 losów pustych Losujemy dwa losy
Oblicz prawdopodobieństwo wylosowania dwóch losów wygrywających
Ω = 11*10 = 110
A =5*4 = 20
P(A) = 20110 = 211
czy to jest dobrze
Na dwóch półkach ustawiono 7 książek ; 3 historyczne i 4 matematyczne
Ustawiono je w taki sposób aby na każdej półce znalazły się książki wyłącznie jednego rodzaju
Ile jest wszystkich sposobów ustawienia książek
3! * 4! = 144
12 gru 22:19
Aruseq: w drugim zadaniu wynik trzeba pomnożyć przez 2 − książki historyczne i matematyczne możemy
zamienić miejscami, czyli zmienić to, na jakich półkach leżą
12 gru 22:20