3 | ||
PAPQD= | PΔABD | |
4 |
3 | 1 | |||
PPQRS=PABCD−[2* | PΔABD+2* | PDCA] | ||
4 | 4 |
a−b |
| ||||||||||||
QR= | = | }} | |||||||||||
2 | 2 |
P2 | ||
PS=h=h1+h2=h1(1+√ | ) | |
P1 |
QR*PS |
| P2 | |||||||||||||
PP−Q−R−S= | = | *h1(1+√ | ) | ||||||||||||
2 | 2*2 | P1 |
a*h1 | P2 | P2 | P1−P2 | |||||
PP−Q−R−S= | (1−√ | ) (1+√ | )= | |||||
2*2 | P1 | P1 | 2 |
P1−P2 | ||
PP−Q−R−S= | ||
2 |
2020−2019 | 1 | |||
PP−Q−R−S= | = | |||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |