matematykaszkolna.pl
Co 4 mysz nie lubi sera. Losujemy (ze zwracaniem) 120 myszy. Podaj Ewa: Co 4 mysz nie lubi sera. Losujemy (ze zwracaniem) 120 myszy. Podaj wariancję liczby mysz, które nie lubią sera wśród myszy wylosowanych.
10 gru 13:41
ite: rysunek
10 gru 15:21
ABC: odnośnie zadania to ukryta sugestia tu jest żeby skorzystać ze schematu Bernoulliego a odnośnie tych myszy co lubią inne rzeczy niż ser: Wpada niemiecka mysz do baru siada na stołku i się wydziera do barmana: – Kufel Heinekena proszę! – Mogę ci nalać ale pod barem śpi kot – rzecze barman polerując kieliszki… – To poproszę pól kufelka i znikam – wyszeptała wystraszona mysz. Wpada francuska mysz do baru siada na stołku i się wydziera do barmana: – Lampkę Chatou proszę! – Mogę ci nalać ale pod barem śpi kot – rzecze barman polerując kieliszki… – To poproszę pól lampeczki i znikam – wyszeptała wystraszona mysz. Wpada polska mysz do baru siada na stołku i się wydziera do barmana: – Setkę wódki proszę! – Mogę ci nalać ale pod barem śpi kot – rzecze barman polerując kieliszki… – Hmm… to jeszcze 2 sety i budź skurwiela!
10 gru 15:58