matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Rozwiąż następujące kongruencje i układy kongruencji:
Belark98:
Rozwiąż następujące kongruencje b) 3𝑥 + 2 ≡13 11 − 2𝑥 c) 2𝑥 − 5 ≡9 5𝑥 + 4
7 gru 14:40
M:
7 sty 08:57
kerajs:
a) x=7+13k b) (x=9l) ∧ (x=3+9m) ∧ (x=6+9n)
12 sty 09:54