matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
anja- pomocy :
miejscem zerowym funkcji f(x)= 3x+b jest liczba x=12 ,wyznacz b ?
7 mar 15:04
M:
26 kwi 20:52
M:
16 maj 16:16
Miś Uszaty:
Jeśli x
0
=12 to wtedy y=0 y=3x+b 0=3*12+b 0−36=b b=−36
16 maj 20:14