−2−x | ||
tak ma być ? f(x)= | ||
1−x |
−x+1−3 | ||
f(x)= | ||
1−x |
−x+1 | 3 | |||
f(x)= | − | |||
−x+1 | −x+1 |
−3 | ||
f(x)=1− | ||
x−1 |
3 | ||
f(x)=1+ | ||
x−1 |
3 | ||
f(x)= | +1 | |
x−1 |
3 | ||
Wykres funkcji f(x)= | przesuniety o 1 jednostkę w prawo i 1 jednostke w gore | |
x |
3 | ||
Nie umiem niestety rysować.Po podstawieniu | +1=x i wyliczeniu | |
x−1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |