matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy !!!
pytanie dla FIZYKA !!! pomocy :
oblicz drogę przebytą pzrez koniec wskazówki min zegara w ciągu kwadransu. Długosc wskazóki wynosi 30 cm
7 mar 14:55
Godzio:
1
1
l =
* 2πr =
* π*30 = 15π ≈ 32,1 cm
4
2
7 mar 14:58