matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to obliczyc ????
anja:
miejscem zerowym funkcji f(x)= 3x+b jest liczba x=
1
2
,wyznacz b ?
7 mar 14:42
M:
26 kwi 20:53
Podstawy Geometrii:
1
f(x)=3x+b x
0
=
2
1
0=3*
+b
2
−1,5=b b=−1,5
26 kwi 21:33