matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
korzystając z twierdzen o arytmetyce granic funkcji oblicz
kihf:
korzystając z twierdzen o arytmetyce granic funkcji oblicz lim
x
→
∞
= (3
x
+2)/(4
x
− 2)
30 lis 18:19
Aruseq:
3
x
+2
3
2
4
x
((
)
x
+
)
4
4
x
lim
x→
∞
= lim
x→
∞
=
4
x
−2
2
4
x
(1−
)
4
x
3
2
(
)
x
+
4
4
x
0
lim
x→
∞
=[
] =0
2
1−
4
x
1
30 lis 18:45
kihf:
dziękuje bardzo
30 lis 18:47