Dowód indukcyjny
Pumpie: | | 1 | | 1+√5 | | 1−√5 | |
Wykaż indukcyjnie, że an = |
| [( |
| )n − ( |
| )n] |
| | √5 | | 2 | | 2 | |
29 lis 18:54
er: napisz całe polecenie
29 lis 19:06
ABC:
ciąg Fibonacciego ... nie wierzę że tego dowodu nie ma w internecie , poszukaj dobrze leniu
29 lis 19:25
Pumpie: Zadana Ciąg Fibonacciego, wiedząc, że a
1 = a
2 = 1 i a
n+2 = a
n+1 + a
n, wykaż że
| | 1 | | 1+√5 | | 1−√5 | |
an = |
| [( |
| )n −( |
| )n] |
| | √5 | | 2 | | 2 | |
29 lis 19:26
Pumpie: Właśnie nie mogę znaleźć dobrego dowodu
29 lis 20:25
29 lis 22:15