matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Wyrażenie 3*|3-x|+3 dla x>3 ma wartość.
NN:
Wyrażenie 3*|3−x|+3 dla x>3 ma wartość.
28 lis 19:48
kerajs:
=3(−3+x)+3=...
28 lis 20:05
Mila:
Można też tak: |3−x|=|x−3| |x−3|=x−3 dla x≥3 3|x−3|+3=3(x−3)+3=3x−9+3=3x−6
28 lis 20:52