Funkcja odwrotna
nobody: Wyznacz funkcję odwrotną.
y=ax / 1+ax
28 lis 09:06
. :
1 − zapisz to poprawnie
28 lis 09:16
chichi:
2 − bez poprawnego opisu tej funkcji, bo to jest sam wzór, nie ma co wyznaczać
28 lis 09:41
jc: Zapis poprawny, tyle że bez sensu: y=2ax, x=loga (y/2)
28 lis 12:50
28 lis 13:04
chichi:
@
jc nie wiem czy mówisz do mnie czy do poprzednika, ale chodziło mi o określenie funkcji
(jak działa przekształcenie), wiemy jakie musi funkcja spełniać warunki, aby była odwracalna,
tutaj nie ma ich wcale, więc ciężko cokolwiek mówić o odwracalności
28 lis 13:12