matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
potęgi
ted:
oblicz: 8*12
3
/27
−2
=24
3
/27
−2
= nie wiem co dalej
25 lis 22:32
Aruseq:
8*12
3
/27
−2
=2
3
*(2
2
*3)
3
/(3
3
)
−2
=2
3
*2
6
*3
3
/3
−6
=2
9
*3
9
25 lis 22:39
ted:
dziękuję za rozwiązanie. pomogło
25 lis 22:47