1 | 1 | 8−5 | 3 | ||||
− | = | = | ⇔ | ||||
5 | 8 | 5*8 | 5*8 |
1 | 1 | 1 | 1 | ||||
*( | − | )= | |||||
3 | 5 | 8 | 5*8 |
1 | 1 | 1 | 1 | ||||
= | ( | − | ) | ||||
8*11 | 3 | 8 | 11 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
S= | + | + | +......................+ | |||||
5*8 | 8*11 | 11*14 | 125*128 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||
S= | *[ | − | + | − | + | − | +....+ | − | ] | |||||||||
3 | 5 | 8 | 8 | 11 | 11 | 14 | 125 | 128 |
1 | 1 | 1 | 1 | 128−5 | 41 | |||||||
S= | *( | − | )= | * | = | |||||||
3 | 5 | 128 | 3 | 5*128 | 640 |
1 | 1 | r | |||
− | = | / *(1/r), r>0 | |||
an−1 | an | an−1*an |
1 | 1 | 1 | 1 | ||||
* ( | − | ) = | |||||
r | an−1 | an | an−1*an |
1 | 1 | 1 | 1 | ||||
+ | + | +...+ | |||||
a0*a1 | a1*a2 | a2*a3 | an−1*an |
1 | 1 | 1 | 1 | ||||
= | * ( | − | ) | ||||
an−1*an | r | an−1 | an |
1 | 1 | 1 | 1 | ||||
+ | + | +...+ | = | ||||
a0*a1 | a1*a2 | a2*a3 | an−1*an |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
* ( | − | )+ | * ( | − | ) + | ||||||
3 | a0 | a1 | 3 | a1 | a2 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
* ( | − | )+...+ | * ( | − | )= | ||||||
3 | a2 | a3 | 3 | 125 | 128 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
* ( | − | )+ | * ( | − | ) + | ||||||
3 | 5 | 8 | 3 | 8 | 11 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
* ( | − | )+...+ | * ( | − | )= | ||||||
3 | 11 | 14 | 3 | 125 | 128 |
1 | 1 | 1 | 41 | ||||
( | − | )= | |||||
3 | 5 | 128 | 640 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |