matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Logarytmy
Bartosz:
Ktoś pomoże log
5
100 +log
5
1,25 + log
5
3
√
25
. Log
1
2
0,1 − log
1
2
3
5
+ log
1
2
48. 1. Log
5
p=
3
4
. a) log
5
(5p
2
). B) log
5
p4
625
. C) log
5
125
p
9
. 2.log
4
p =
3
5
. a). log
4
(4p
2
). B) log
4
p
5
256
C) log
4
64
p
8
Za pomoc dziękuje
24 lis 18:02
Jolanta:
2
log
5
100+log
5
1,25+log
5
(5
2
)
1/3
=log
5
(100*1,25)+lo
5
5
2/3
=log
5
125+
=
3
2
2
log
5
5
3
+
=3+
=3
2
3
3
3
1
3
1
5
log
1/2
(
:
*48)=log
1/2
(
*
*48)=log
1/2
8=−3
10
5
10
3
8=2
3
8=(
1
2
)
−3
24 lis 23:57
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick