matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Oblicz a, jeżeli
NN:
Oblicz a, jeżeli
1
a) loga= 2log3−
log64
2
1
b) log
3
a=1+3log
3
2−
log
3
25
2
17 lis 13:31
MM:
loga=log3
2
−log
√
64
9
loga=log
8
9
a=
8
log
3
a=log
3
3+log
3
2
3
−log
3
√
25
...................
24
a=
5
17 lis 13:37