Wykaż, że logarytm
NN: Wykaż, że log215 45 + log215 3−2log1545*log153=1
15 lis 15:06
Mila:
| | 45 | |
L=(log15(45)−log15(3))2=(log15( |
| ))2=(log15(15))2=1=P |
| | 3 | |
15 lis 15:15
NN: | | 45 | |
A powiesz skąd L=(log1545 − log153)2 =(log |
| )2= (log1515)2=1=P |
| | 3 | |
15 lis 15:28
NN: Dobra już wiem.
15 lis 15:37
NN: Albo nie
15 lis 15:38
NN: Dobra nie trzeba.
15 lis 15:41
NN: Albo dobra nie wiem jaki wzór podstawić.
15 lis 16:11
Mila:
1) (a−b)2=a2−2ab+b2
a=log15(45)
b=log15(3)
Coś jeszcze?
2) własności logarytmów znane?
15 lis 17:11