Głos rozchodzący się w powietrzu dociera na odległość 1,056 km w ciągu 3,2 s. W
NN: Głos rozchodzący się w powietrzu dociera na odległość 1,056 km w ciągu 3,2 s. W jakim czasie
głos pokona 1,5 km?
Wynik podaj w przybliżeniu do całości.
14 lis 18:59
wredulus_pospolitus:
| 1.056 | | 1.5km | |
| = v −−−> |
| = szukany czas |
| 3.2 | | v | |
14 lis 19:01
wredulus_pospolitus:
analogiczne podejście:
| 1,056 | | 1,5 | | 1,5*3,2 | |
| = |
| −−−> x = |
| = .... |
| 3,2 | | x | | 1,056 | |
14 lis 19:02
NN: Jaki będzie wynik?
14 lis 19:09
wredulus_pospolitus:
wstukaj do kalkulatora to się przekonasz
14 lis 19:11