wektory, długość sumy wektorów
KolejnyStudent:

zadanie z wektorów,
dane: długości wektorów i kąt między wektorami,
szukane: długość sumy wektorów
Skąd wziąć sumę wektorów?
14 lis 00:09
ABC:
reguła równoległoboku
14 lis 00:14
daras: najlepiej sobie narysuj wtedy zobaczysz
14 lis 09:56
kerajs:
inne metody:
twierdzenie kosinusów
iloczyn skalarny
wrzutka na forum
14 lis 11:42
Mila:
Pomijam w zapisie strzałki dla wektorów a i b
|a+b|
2=a
2+2a o b+b
2=|a|
2+2*|a|*|b|*cos30
o+|b|
2=
|a+b|
2=13+6
√3
|a+b|=
√13+6√3
14 lis 15:07