Udowodnić, że dla dowolnych zbiorów A, B, C, D zachodzą podane równości
studiainf: Udowodnić, że dla dowolnych zbiorów A, B, C, D zachodzą podane równości:
6. A \ [B \ (C \ D)] = (A \ B) ∪ [(A ∩ C) \ D].
Proszę o rozwiązanie i wyjasnienie ktore prawa logiczne maja byc wykorzystane i dlaczego.
13 lis 19:42
er: Zacznij od lewej strony, skorzystaj z tego, że A\B=A∩B'
13 lis 19:58
studiainf: tyle sam wiem, prosze o kompletne rozwiazanie bo utykam dalej
13 lis 20:07
studiainf: mam powod by prosic o konkrety
13 lis 20:08
chichi:
to pokaz, w którym miejscu utykasz
13 lis 20:16
olaf:
Na lewą nogę
13 lis 20:17
er: nie chce mi się za bardzo przepisywać całości, więc zacznę od połowy
A \ (B \ (C \ D)) = A ∩ (B' U C) ∩ (B' U D') = ((A ∩ B') U (A ∩ C)) ∩ (B' U D') =
[((A \ B) U (A ∩ C)) ∩ B'] U [((A \ B) U (A ∩ C)) ∩ D' ]
próbuj dalej sam
13 lis 20:26
studiainf: Kurww to forum ssie pale. Kazdy wie lepiej od autora posta czego mu trzeba, pierdolcie sie
13 lis 20:28
studiainf: zwracam honor er, ty jeden jestes tu normalny
13 lis 20:29
er: Nie jeden. Generalnie problem polega na tym, że część osób wbija tu tylko żeby ktoś za nich
zrobił zadanie. Osoby które pomagają je rozwiązywać czasem to irytuje. Poza tym jest to
bezsensowna praca. Dając wskazówki, jak robić zadanie student/uczeń się uczy, oraz osoba
pomagająca może się wykazać.
13 lis 20:35
studiainf: ja wiem ze to tak dziala, ale poprosilem o wytlumaczenie co raczej wskazuje ze nie jestem tu po
gotowca. to nie jest moja praca domowa a przyklad ktory staram sie zrozumiec
13 lis 20:38