matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Pseudoodwrotność macierzy Moore-Penrose
Pseudopenis:
Ma ktos wiedze, gdzie moge znalezc informacje na temat pseudoodwrotnosci macierzy na bazie opracowan Moore−Penrose?
13 lis 17:05
ABC:
http://katalog.nukat.edu.pl/lib/item?id=chamo:699267&fromLocationLink=false&theme=nukat
o ile pamiętam w tej książce to jest ale pamięć moja jest ulotna przeglądałem ponad 30 lat temu
13 lis 18:11
Pseudopenis:
Znalazlem calkiem niezle zrodlo tutaj:
https://www.math.ucla.edu/~laub/33a.2.12s/mppseudoinverse.pdf
15 lis 00:44