matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Wsakż wartość tożsamośći trygonometyczne
Koxy:
1
Wiadomo, że sin α − cos α =
. Wskaż wartość sin 2α
2
3
1
5
3
A. −
B.
C.
D.
4
4
4
4
12 lis 23:26
mat:
1
(sina−cosa)
2
=
4
1
1−2sinacosa=
4
3
sin2a=
4
13 lis 00:12