matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
trygonometria
mar:
Wyznacz zbiór wartości f(x) =
√
3
cosx − sinx
12 lis 23:02
mat:
√
3
1
π
f(x)=2(
cosx−
sinx) = 2cos(x+
)
2
2
6
ZW
f
= [−2,2]
12 lis 23:51
mar:
OK, rozumiem, dzięki
12 lis 23:57