matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Wyznacz argument główny liczby zespolonej z
nobody:
i+tg5
i−tg5
7 lis 17:26
kerajs:
tg 5 +i
sin 5+i cos 5
=
=
−tg 5 +i
−sin 5+i cos 5
cos(0,5π− 5)+i sin(0,5π− 5)
=
=cos(−10)+i sin(−10)
cos(0,5π+ 5)+i sin(0,5π+ 5)
tg 5 +i
Arg (
)=4π−10
−tg 5 +i
7 lis 21:08